fashinerad

Jag låg precis i sängen, med datorn i knät och min iPhone i handen för att hinna med instagramuppdateringar eller fb-uppdateringar. Och på datorn är det lite olika slags bloggar jag läser. Men hinner inte läsa klart det jag påbörjade eftersom handen SKA ha mobilen för att se OM det kommit något nytt på insta eller fb. Man vill inte missa något. Men det hade inte hunnit kommit upp nå nytt. Fortsätter läsa bloggarna lite. Sen är det dags att ge mobilen lite tid. Får inte bli för orättvist.
 
 
Sitter i bilen. Nu endast med mobilen. Ska köra mellan Västerås och Sura. Inte så svårt kan man tycka. Fast det är det när man måste plocka fram mobilen var femte minut för att se om det kommit nån uppdatering nånstans. Livsfarligt!
 
Man går i affären. Glömmer hälften av sakerna för att man är ofokuserad pga mobilen som ständigt vill ha uppmärksamhet.
 
 
 
Det här har fan gått i överdrift. Jag minns när jag var lite yngre, kanske 11-12 år. Det var inte så vanligt med mobiler då men många hade det. Dom kunde man ringa och smsa ifrån, och spela snake. Men det var sällan det ringde i ens mobil, för det var för dyrt. Och surfa på mobilen funkade inte ens. Dom tiderna var lyx.
 
Vad har hänt? Säkert många som känner igen sig i det jag skriver, om det inte är det så ljuger ni. För alla, ALLA, är beroende av sin smartphone. Okej, kanske inte Agda 92år då. Men ni förstår. Skaffar man sig en smartphone så är det kört sen. Det är värre än kokain.
 
Jag såg en hemsk sak igår när jag var på sjukhuset, det var en ung kille som satt med sin kanske 5åriga dotter i väntan att få komma in till doktorn. Hon var glad och frågvis om hur saker fungerade där. Pappan, ja han satt med sin iPhone och hörde inte ett ord vad den där lilla flickan sa. "ja jaaa" fick hon till svar. Jag tyckte så synd om flickan, ville bara ta henne därifrån. I mina ögon var han inte en bra pappa. För en bra pappa ska lära sitt barn nya saker. Hon hade ju så många frågor om öra- näsa- halsmottgningen. Varför inte bara svara på dom så flickan lär sig lite om stället?
Jag har inga egna barn, men jag ber er som har att ge den tiden till era barn istället för att sitta med mobilen. Tänk va ni missar saker kanske för att ni inte är uppmärksamma.
 
Och vad ville jag säga med det här inlägget då`? Det vettefan! Eller jo, man lever en gång. Dumt att slösa bort det livet på en smartphone. Från och med NU kommer iaf jag att skärpa mig. Kanske mobilfria timmar varje dag osv osv. Ta bort fb och instagram kanske? Vi får se!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0